Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Fundamenteel onderzoek
Innoveert u, en bent u als ondernemer op
zoek naar kennis? Of zoekt u, als onderzoeker,
naar een marktgerichte aanpak voor uw ideeën?
Welke rol u ook heeft, het innovatieproces is
uitdagend en risicovol. En in welke fase de
innovatie zich ook bevindt, advies
en ondersteuning van een
ervaren professional met een
sterk internationaal netwerk
komt altijd van pas.

Het beste (fundamentele) onderzoek wint altijd

Fundamenteel onderzoek ligt aan de basis van de concurrentiepositie van Nederland. Maar onderzoekers van universiteiten en kennisinstellingen moeten ook met elkaar concurreren. De financiële middelen voor dit onderzoekswerk zijn namelijk beperkt en daardoor de concurrentie groot. Zo groot zelfs dat veelbelovend onderzoek soms helemaal niet plaatsvindt.

Wilt u meer weten?


Nederland en Europa erkennen belang van fundamenteel onderzoek

‘Den Haag en Brussel’ onderkennen het belang van onderzoek voor de economie en dat van de spelers in dit veld. Het overheidsbeleid is er dan ook op gericht om de beste onderzoekers en onderzoeksprojecten te stimuleren. Niet door zomaar geld te geven. Nee, door onderzoekers met elkaar te laten concurreren voor onderzoekssubsidies.


Houd uw onderzoeksagenda gevuld

Bent u onderzoeker of verantwoordelijk voor onderzoek? Dan herkent u dit hectische en niet altijd even inzichtelijke speelveld misschien wel. Mogelijk ergert u zich zelfs wel eens aan de politiek die moet worden bedreven om uw onderzoeksagenda gevuld te houden.

Hoe dan ook, u kunt altijd een beroep doen op de kennis, ervaring en het netwerk van PNO. Wij steunen universiteiten en kennisinstellingen bij het vinden van geld voor fundamenteel onderzoek en het vertalen van onderzoek naar de praktijk. Dat doen wij al jaren, en met bovengemiddeld succes.


Financiering nodig voor uw onderzoek? Laat het ons weten!