Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Innovatieproces
Innoveert u, en bent u als ondernemer op
zoek naar kennis? Of zoekt u, als onderzoeker,
naar een marktgerichte aanpak voor uw ideeën?
Welke rol u ook heeft, het innovatieproces is
uitdagend en risicovol. En in welke fase de
innovatie zich ook bevindt, advies
en ondersteuning van een
ervaren professional met een
sterk internationaal netwerk
komt altijd van pas.

Europees innoveren, uitdaging of nachtmerrie?

Waar met Europese partners wordt samengewerkt kunnen geweldige prestaties worden bereikt. Dat is ook precies waar de EU naar streeft – en daarvoor zijn aantrekkelijke subsidies, zoals Horizon 2020, beschikbaar. Maar waar Europees innoveren voor de één een ultieme uitdaging is, kan het voor de ander een regelrechte nachtmerrie zijn.

Wilt u meer weten?


Hoe houdt u het innovatieproces onder controle?

Een Europees samenwerkingsproject heeft veel unieke kenmerken. De projectorganisatie is meestal complex en daarmee de processen ook. U werkt samen met projectpartners met eigen doelen, en afstand en regionale verschillen maken het er niet eenvoudiger op. In deze dynamiek krijgt u dan ook nog eens te maken met een projectadministratie - die juist vaak allesbehalve dynamisch is! Zo moeten de verplichtingen die horen bij de verkregen subsidies gedurende de uitvoering van het project nauwkeurig worden gevolgd.

Uit ervaring kunnen wij u melden dat het pas echt spannend wordt als een projectpartner uitvalt, de rollen van projectpartners binnen het consortium wijzigen, projectplannen tussentijds worden aangepast of tussen- en eindrapportages te laat worden aangeleverd. Hoe groot (of klein) uw project ook is en hoeveel impact uw innovatie uiteindelijk ook moet hebben, de belangrijkste succesbepaler is uw innovatieplan waarin al deze elementen zijn opgenomen.


’Ontzorgen’ krijgt extra betekenis

Wij gebruiken het modewoord ‘ontzorgen’ niet graag, maar maken voor deze ene keer een uitzondering. Een partij die u ondersteunt, adviseert en werk uit handen neemt is in deze setting al geen overbodige luxe. Maar alleen een partij die ruimschoots beschikt over financieel-administratieve expertise en ervaren internationale projectmanagers kan u zonder schaamrood op de kaken echte ontzorging aanbieden! Zo helpt PNO u met de uitvoering van het project, de bijbehorende administratie en het verkrijgen en de uitbetaling van subsidie.