Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Banner Heerlen

ESF subsidie voor arbeidsmarktregio Zuid-Limburg

Aan de arbeidsmarktregio Zuid-Limburg, met gemeente Heerlen als centrumgemeente, is ruim 5 miljoen euro subsidie toegekend uit het Europees Sociaal Fonds, ook wel ESF subsidie, voor het onderdeel Actieve Inclusie.

Het grootste deel van de subsidie wordt door gemeenten in de arbeidsmarktregio ingezet voor het financieren van de re-integratie van werkzoekenden. De rest van het geld is bestemd voor scholen in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en Praktijkonderwijs (PrO). De scholen benutten het geld om de arbeidsmarkttoeleiding van hun leerlingen te versterken.

ESF subsidie toegekend met behulp van PNO Consultants

PNO Consultants heeft de gemeenten en de scholen in de arbeidsmarktregio ondersteund bij het aanvragen van de subsidie. In de ESF-aanvraag zijn de plannen van ruim 25 partijen gebundeld tot één project dat in een periode van 27 maanden wordt uitgevoerd.

Subsidie administratie met ondersteuning van PNO

Tijdens de uitvoering van het project zal PNO alle deelnemende partijen ondersteunen bij het voeren van een subsidie administratie, die moet leiden tot het succesvol declareren van de toegekende middelen. PNO Consultants verzorgt daarnaast de benodigde beschrijvingen van de administratieve procedures en levert de sjablonen die worden gebruikt voor het voeren van de administratie.

Wilt u meer weten over de praktische ondersteuning die PNO aan uw arbeidsmarktregio kan bieden bij het aanvragen van en verantwoorden van ESF-subsidie? Neem dan contact met ons op.

 

Contact button