Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Gazelle Ebike

PNO Consultants vraagt WBSO aan voor Kon. Gazelle

Italianen staan bekend om hun gevoel voor klasse en stijl, Nederlanders weten van wanten als het gaat om de productie van fietsen. De twee werelden van Italiaans design en Hollands vakmanschap ontmoeten elkaar in de N°1, beter bekend als de ‘e-bike van de toekomst’. Het wereldwijd fameuze ontwerpbureau Giugiaro Design en Koninklijke Gazelle hebben deze ultieme fiets samen tot leven gebracht. Het is een conceptfiets die niet te koop is en waarvan elementen stap voor stap zijn terug te zien op andere fietsen uit het assortiment van Gazelle. Een innovatieve inspiratiebron waartoe PNO Consultants met succes WBSO heeft aangevraagd.

 

De N°1 is een strakke, cleane en stoere e-bike die trapondersteuning biedt tot 45 kilometer per uur. Daarmee is het een speed pedelec. In de drive train, het onderste deel van de fiets, is alle techniek weggewerkt: de accu, motor, aandrijving en kabels. Daarboven zit het modieuze topframe dat het amorfe uiterlijk bepaalt. De N°1 is deels gemaakt van carbon. Dat heeft de ontwerpers meer vrijheid gegeven bij de creatie van een eigentijdse vormgeving. Het zwaartepunt ligt laag door de gewichtscentralisatie, wat zorgt voor een prima wegligging en meer stabiliteit.

De besturing van de N°1 werkt met behulp van het COBI-systeem, bestaande uit een hub, duimregelaar en app. Fietsers kunnen een beroep doen op routeplanning, een navigatiefunctie, weersverwachtingen en een fitnesstool. Bovendien kunnen ze muziek afspelen, ritdata opvragen en gebruikmaken van een trackingsysteem. De N°1 staat kortom voor fietsen met ongekende luxe. Met de vele mogelijkheden is de N°1 een duurzame concurrent van de auto. De actieradius schommelt rond de 200 kilometer, afhankelijk van de omstandigheden.

Een toegewijd team heeft jaren vol passie aan deze vooruitstrevende N°1 gewerkt. Koning Willem-Alexander had in het najaar van 2015 de eer om als eerste een rit te maken met een prototype van de N°1. Dat deed Zijne Majesteit kort na de opening van het nieuwe Innovation & Production Center, de fabriek van Gazelle. Ook al is Gazelle bijna 125 jaar oud, met de N°1 en de ultramoderne productieplaats in Dieren laat de fabrikant zien de tijd ver vooruit te zijn. De innovatieve elementen van de N°1 zullen de komende jaren maatgevend zijn in fietsland. PNO Consultants zal nauw betrokken blijven om ook voor de (hieruit voortvloeiende) innovaties van Gazelle de WBSO optimaal te benutten.

 

Contact button