Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Nemo Healthcare

Nemo Healthcare

Nemo Healthcare uit Eindhoven krijgt 4 miljoen euro subsidie uit het Europese innovatie- en onderzoeksprogramma Horizon 2020. Het jonge bedrijf verkoopt sinds twee jaar een innovatieve pleister met sensoren waarmee het welzijn van een baby in de baarmoeder tijdens de weeën nauwkeurig wordt bewaakt. Het voorstel van Nemo Healthcare, mede opgesteld door PNO Consultants, is door een EU-commissie verkozen uit meer dan duizend aanvragen.

Contact button

Horizon 2020

Binnen het Horizon 2020 programma zijn deze periode 30 voorstellen door 45 MKB´s uit 19 verschillende landen gehonoreerd. Nemo Healthcare is het enige Nederlandse bedrijf dat financiële steun ontvangt uit deze indieningsronde van de zogenoemde Fase 2 van het Horizon 2020 programma. 

Het geld wordt de komende twee jaar gebruikt om de technische ontwikkeling, klinische validatie en commercialisatie van haar volgende generatie producten te versnellen. Door problemen eerder te detecteren, worden bevallingen niet alleen veiliger. Het leidt ook tot minder medische (vervolg)kosten.

Nemo Healthcare is een spin off van de Technische Universiteit Eindhoven en het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Nemo Healthcare heeft als doel het creëren van een nieuwe standaard voor zwangerschapsbeveiliging wereldwijd. “Met de bijdrage uit Horizon 2020 kunnen we een enorme versnelling bereiken. We kunnen de techniekontwikkeling en miniaturisatie van onze producten verder doorvoeren. En het stelt ons vooral in staat om gespecialiseerde onderzoekers aan te trekken voor de validatie van onze allernieuwste technologie. We kunnen met de nieuwe medewerkers de vertaalslag realiseren van een wetenschappelijk bewezen prototype naar een gangbaar marktproduct", aldus de vicepresident Business Development Bas Lemmens.

Met de verkregen subsidie gaat Nemo Healthcare onder anderen de aanstelling van een Fellow Perinatologie verwezenlijken en kan Nemo verder onderzoek gaan doen in het Máxima Medisch Centrum. De subsidie maakt ook internationale samenwerking met gerenommeerde Europese onderzoeksinstituten mogelijk.

Weten of u ook in aanmerking komt voor Horizon 2020? Lees meer informatie of neem direct contact op.