Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

20 miljoen voor grote groene energie-investeringen

Aanvragen is mogelijk tot en met 24 oktober

Voor het realiseren van een duurzame toekomst en een sterke verlaging van de CO2-uitstoot zijn energie-innovaties hard nodig. Vanuit de Nederlandse overheid en de Topsector Energie wordt er daarom sterk ingezet op het stimuleren van innovatieve duurzame projecten met een grote impact. Hiervoor wordt voor de tweede keer dit jaar de Demonstratie Energie Innovatie (DEI-)regeling opengesteld. Om van deze subsidie te profiteren moet er voor 24 oktober een aanvraag zijn ingediend.


Demonstratie Energie Innovatie (DEI)

De regeling richt zich op grote innovatieve projecten die zich in de fase nét voor marktintroductie bevinden. De DEI-subsidie kan oplopen tot maar liefs 45 procent van de investeringskosten en zes miljoen euro per project. Het gaat om de kosten die moeten worden gemaakt om de techniek voor de eerste keer op grote schaal te kunnen gaan demonstreren. Voor mkb's kan de subsidie zelfs oplopen tot 65 procent! Naast de investeringskosten mag bovendien een klein deel van de eigen uren gesubsidieerd worden.


Resultaten voorjaarsronde

De resultaten van de aanvragen uit voorjaarsronde druppelen momenteel bij ons binnen. Uit de resultaten maken wij op dit voor aanvragers een succesvolle ronde is geweest met een gemiddeld subsidiebedrag van meer dan een miljoen euro per project.


Verscheidenheid projecten

Binnen de DEI kan een grote verscheidenheid aan investeringsprojecten worden gesubsidieerd. Zo heeft PNO in het verleden al succesvol projecten begeleid voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe windmolentechnologieën, nieuwe energiezuinige processen, innovatieve energieregelsystemen of het aanwenden van nieuwe stromen voor de productie van biogas in vergistingsinstallaties.


Tip: begin tijdig!

Aandachtspunt binnen de DEI is dat het project ook zicht moet bieden op sterke economische effecten. Uiteraard voor de aanvrager, maar ook voor de Nederlandse economie. Het bijvoegen van een solide businessplan bij de aanvraag is daarom in een aantal gevallen cruciaal - en dus de moeite van de tijdinvestering waard - gebleken.


Meer weten?

Graag onderzoeken onze experts met u de mogelijkheden voor uw project of denken met u mee in uw business case.

Interesse in
de DEI?

Wij helpen u

Artikelen in de Subsidieflits van 3 augustus 2017:

Praktijkleren
Topsectoren
Open Innovatie
LSH
DEI


Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 03/08/2017