Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Innovatiebox krijgt Europees goedkeuringsstempel

Nu ook toepasbaar voor biologische gewasbeschermingsmiddelen

De Europese Gedragscodegroep, die toeziet op de implementatie van de internationale afspraken tegen het ontgaan en uitstellen van belastingheffing (BEPS), heeft de per 2017 aangescherpte innovatiebox goedgekeurd. Daarnaast is met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017 de innovatiebox nu ook bereikbaar voor grote bedrijven die in Nederland biologische gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelen.


Innovatiebox internationaal aanvaard

Goed nieuws dus voor gebruikers van de innovatiebox, maar vooral ook voor grote bedrijven die in Nederland biologische gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelen. Zij komen nu ook in aanmerking voor de innovatiebox!

“De aangescherpte Nederlandse innovatiebox is goedgekeurd en is niet schadelijk bevonden. Daarmee is eens te meer vast komen te staan dat de innovatiebox een internationaal aanvaard instrument is ter stimulering van innovatieve activiteiten door bedrijven”, aldus staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes.


Innovatiebox voor ontwikkeling van biologische gewasbeschermingsmiddelen

Kleinere bedrijven kwamen al in aanmerking voor de innovatiebox wanneer ze voor de ontwikkeling van biologische gewasbeschermingsmiddelen een S&O-verklaring hadden. Grotere belastingplichtigen hebben echter naast de S&O-verklaring ook een tweede toegangsticket nodig. Omdat biologische gewasbeschermingsmiddelen zich doorgaans niet lenen voor een octrooi of een van de andere ‘tweede toegangstickets’, zou de innovatiebox niet haalbaar zijn. Dat is nu met terugwerkende kracht aangepast. Om het juridisch juist te formuleren, moet het bedrijven zijn toegestaan om een niet-chemische methode als bedoeld in artikel 18 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden te verhandelen en te gebruiken.


Meer informatie?

Meer weten over de mogelijkheden van de innovatiebox voor uw bedrijf? Zoek dan contact met een van onze adviseurs.

Innovatiebox
mogelijk voor u?

Vraag het ons


Nooit meer iets missen over innovatiebox?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 05/07/2017 

- Categorieën: Subsidies, Innovatiebox