Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Laatste kans WBSO-mededeling over 2016

Brief van RVO als reminder

Bij het ontvangen van WBSO subsidie hoort het doen van mededeling. In deze mededeling geeft u aan de subsidieverstrekker RVO door wat u aan speur- en ontwikkelingsuren (S&O), maar ook aan kosten en uitgaven heeft gerealiseerd. Het doen van de mededeling is verplicht. Als u het bent vergeten, ontvangt u deze week de laatste reminder van RVO.


Tegemoetkoming

Deze laatste reminder is in feite een tegemoetkoming voor bedrijven die zich niet aan hun verplichtingen hebben gehouden. Heeft u in 2016 gebruik gemaakt van de WBSO dan moest u uiterlijk 31 maart de daadwerkelijk gerealiseerde R&D-uren en -kosten en –uitgaven doorgeven aan RVO, het WBSO-uitvoeringsorgaan. Voor bedrijven die dit nog niet hebben gedaan, geeft RVO nu een uiterste mogelijkheid om dit alsnog te doen. Omdat de bedrijven voor wie dit geldt de officiële deadline al hebben gemist, krijgen zij wel een boete. Als de realisatie alsnog wordt doorgeven, wordt in ieder geval voorkomen dat de hele WBSO-beschikking van 2016 volledig wordt gecorrigeerd.


WBSO-realisatie versus -beschikking

Wie gebruik maakt van de WBSO moet het aantal R&D-uren en -kosten en -uitgaven dus bijhouden. De gerealiseerde totalen over 2016 moesten uiterlijk 31 maart worden doorgegeven aan RVO. Dit is de zogenaamde verplichte mededeling. Deze opgave stelt RVO in staat om de daadwerkelijk gemaakte WBSO-uren en kosten en –uitgaven te vergelijken met de eerder afgegeven WBSO-beschikking. Zijn de gerealiseerde uren, kosten en uitgaven lager dan die in de afgegeven beschikking zijn opgenomen dan kan dat leiden tot bijstelling van de WBSO-vergoeding naar beneden. Helaas geldt niet het tegenovergestelde!


Schuiven voor een beter resultaat

Waar sprake is van meerdere WBSO-projecten kan uit de mededeling meer voordeel worden gehaald. Bijvoorbeeld door te schuiven met uren, kosten en uitgaven. Deze animatie legt uit wat er mogelijk is. Als bij u sprake is van meer projecten dan kan het zeker de moeite waard zijn om een PNO consultant mee te laten kijken naar uw urenopgave. Met hun kennis en eigen ontwikkelde applicatie kunnen zij de voor u meest voordelige opgave voorrekenen. Maak hiervan gebruik: het kan uw WBSO-opbrengst aanzienlijk verbeteren.


Neem contact op met onze WBSO-expert

Aarzel niet en neem direct contact op met een van onze WBSO experts. Een extra voordeel zit in een klein hoekje!

Optimale
WBSO-mededeling?

Wij regelen het


Nooit meer iets missen over de WBSO?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 17/05/2017 

- Categorieën: Subsidies, WBSO