Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Najaarsronde SDE+ naar verwachting op tijd open

Minister Kamp verwacht in juni duidelijkheid

Demissionair minister Kamp van Economische Zaken verwacht dat de najaarsronde van SDE+ tijdig zal openen. De SDE+ beoordeling van de voorjaarsronde is nog in volle gang en een groot aantal projecten heeft reeds een beschikking ontvangen. Kamp heeft aangegeven de sluiting en resultaten van de voorjaarsronde af te wachten voordat hij een definitief besluit neemt over het verplichtingenbudget van de najaarsronde. Dat doet hij waarschijnlijk in juni.


In juni duidelijkheid over openstelling SDE

In 2016 heeft het ministerie van Economische Zaken al aangekondigd dat er voor het jaar 2017 een budget van 12 miljard euro beschikbaar gesteld zou worden voor de SDE+, verdeeld over een voorjaarsronde en najaarsronde van elk 6 miljard euro. De openstelling van de najaarsronde bleef tot op heden echter nog onduidelijk, omdat verwacht werd dat de goedkeuring hiervoor door het nieuwe kabinet zou moeten worden genomen. Kamp geeft echter aan dat hij in juni al duidelijkheid gaat verschaffen over de openstelling. Met het oog op de deze week geklapte formatiebesprekingen een goede beslissing.


Maximale voorbereidingstijd

Reden om nu al duidelijkheid over de najaarsronde te verschaffen is dat de projecten die in de najaarsronde worden beschikt, volgens Economische Zaken naar verwachting nog voor een belangrijk deel bijdragen aan het realiseren van de doelstelling van 14 procent hernieuwbare energie in 2020. Door nu meer duidelijkheid te verschaffen worden ondernemers maximaal in de gelegenheid gesteld om hun projecten voor te bereiden voor een aanvraag.


SDE subsidie aanvragen

Met het oog op de budgetoverschrijding van de SDE+ in de afgelopen tenders blijft het van strategisch belang dat u tijdig start met het opstellen van een aanvraag. Wij helpen u hier graag mee. Neem gerust contact op me een van onze adviseurs.

SDE+
aanvragen?

Wij regelen het


Nooit meer iets missen over SDE+?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 17/05/2017 

- Categorieën: Subsidies, SDE+