Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Nieuw: Innovatiebox-compliance

Verminder risico’s met nieuwe dienst

Met ingang van 1 januari 2017 zijn de administratieve verplichtingen voor het toepassen van de innovatiebox verscherpt. Zo moet u de ontwikkelingen vastleggen waarvoor u de innovatiebox wilt toepassen. Ook moet u jaarlijks onder meer het zogenaamde omvangscriterium toetsen en de kosten voor het uitbesteden van R&D-werkzaamheden vastleggen. Om u te helpen (blijven) voldoen aan de nieuwe regels introduceert PNO een nieuwe dienst: Innovatiebox-compliance.


Waarom Innovatiebox-compliance?

Voldoen aan de wettelijke regels is natuurlijk een basisvereiste om de innovatiebox te kunnen toepassen. Voldoet u daar niet aan, dan kan dit leiden tot discussies over de toepassing van de innovatieboxregeling en kunnen administratieve sancties worden opgelegd. Innovatiebox-compliance is erop gericht dat u voldoet aan de nieuwe regels van artikel 12bg van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 én dat u een optimale innovatieboxregeling hebt. Met Innovatiebox compliance:

  1. voldoet u aan de wettelijke verplichtingen;
  2. voorkomt u discussie met de Belastingdienst;
  3. wordt uw innovatiebox jaarlijks gemonitord;
  4. worden kansen en bedreigingen voor uw innovatiebox tijdig gesignaleerd.

Als u gebruik maakt van de innovatiebox kúnt u niet om compliance heen

De fiscale en innovatiespecialisten van PNO weten niet alleen hoe u optimaal resultaat behaalt met de innovatiebox, maar ook hoe u dat resultaat voor de toekomst kunt borgen. Het voldoen aan de administratieve verplichtingen vormt daarvoor vanzelfsprekend een belangrijk punt. Als u gebruik maakt van de innovatiebox, of als u overweegt dit te doen, dan kúnt u niet om Innovatiebox-compliance heen. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek leggen onze specialisten graag uit hoe zij u daarbij kunnen helpen. Maak snel een afspraak via de gele contactbutton rechts van dit artikel.

Meer over
Ibox-compliance?

Vraag het ons


Nooit meer iets missen over innovatiebox?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 17/05/2017 

- Categorieën: Subsidies, PNO, Innovatiebox