Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Onderzoekers: vraag Marie Curie Individual Fellowship aan voor 14 september

Subsidie voor onderzoek en ontwikkeling in en buiten Europa

Bent u een ervaren onderzoeker? En wilt u uw vaardigheden als onderzoeker verder ontwikkelen in het buitenland? Dan kunt u misschien gebruikmaken van een van de Marie Curie Individual Fellowships. De deadline is op 14 september.


Doel van Marie Curie Individual Fellowship

Individuele Marie Curie-beurzen ondersteunen de mobiliteit van onderzoekers binnen en buiten Europa. Daarnaast stellen ze de beste buitenlandse onderzoekers in staat in de EU te werken. Met een individuele onderzoeksbeurs in het buitenland kunt u nieuwe kennis en vaardigheden opdoen, en daarmee uw loopbaanvooruitzichten drastisch verbeteren. De beurzen zijn bestemd voor de meest veelbelovende individuele onderzoekers uit de hele wereld en bedoeld voor het uitvoeren van uitmuntend onderzoek.


Voorwaarden voor Marie Curie fellowship

Om een European of Global Individual Fellowship aan te kunnen vragen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder:

  • U bent een ervaren onderzoeker; dat betekent dat u een doctorstitel moet hebben of ten minste vier jaar ervaring als voltijds onderzoeker.
  • U voldoet aan het mobiliteitscriterium: op het moment van indiening heeft u minder dan twaalf maanden verbleven in het land van uw gastorganisatie.
  • U werkt binnen een samenwerkingsverband, dat minimaal bestaat uit de onderzoeker en een gastorganisatie (universiteit, onderzoekscentrum, bedrijf) die de onderzoeker opleidt.
  • Het onderzoek moet innovatief zijn.
  • Voor een Global Fellowship geldt: onderzoekers moeten terug naar Europa om daar de opgedane kennis te delen.

Individual fellowship aanvragen

Wilt u gebruikmaken van een Marie Curie Individual Fellowship? En wilt u een aanvraag hiervoor opstellen? Wij denken graag met u mee. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Heeft u al een subsidieaanvraag opgesteld? Wij doen graag een review van uw aanvraag. Zo zorgt u ervoor dat de slaagkans van uw aanvraag toeneemt.

Vragen over
Marie Curie?

Wij helpen u


Nooit meer iets missen over Marie Curie?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 14/06/2017