Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Subsidiekansen voor eHealth-projecten

MIT R&D-samenwerking open vanaf 3 juli 2017

In ons recentelijk verschenen ePaper ¨Subsidiekansen voor eHealth¨ gaan we in op de subsidiekansen voor eHealth-projecten in het Europese Horizon 2020 R&D-programma. Daarnaast zijn er natuurlijk ook voldoende kansen op nationaal niveau voor eHealth-projecten. Een van die kansen is de MIT-regeling en in het bijzonder het onderdeel R&D-samenwerkingsprojecten.


MIT R&D-samenwerking: tot 200.000 euro subsidie per project

Om de betrokkenheid van het mkb te vergroten heeft het Ministerie van Economische zaken in overleg met de topsectoren de subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) opgesteld. Binnen deze regeling opent in juli het onderdeel R&D-samenwerking waarbinnen een mkb tot 200.000 euro subsidie per project kan ontvangen voor een samenwerking met een ander mkb. In sommige regio’s kan de subsidie zelfs oplopen tot 350.000 euro. Een R&D-samenwerkingsproject bestaat uit een industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling die minimaal twee mkb’s voor gezamenlijke rekening en risico uitvoeren. Vanzelfsprekend moeten de projecten waarvoor partijen subsidie aanvragen aansluiten op een van de (regionale) roadmaps van de topsectoren.


Indienen vanaf 3 juli 2017

MIT R&D-samenwerkingsprojecten worden beoordeeld volgens het tender-principe (de beste projecten krijgen subsidie). Toch raden we u toch aan om nu al aan de slag te gaan met uw project(plan) of -idee. De ervaring leert dat het altijd meer tijd kost dan u denkt om bijvoorbeeld een goede mkb-partner te vinden en een helder en duidelijk projectplan op te stellen. Tel daarbij de vakantieperiode op en u begrijpt waarom.


Meer informatie?

Wilt u meer weten over de MIT-subsidie? Of wilt u weten of uw eHealth project in aanmerking komt? Neem dan gerust contact met ons op of meld u aan voor het MIT-event op donderdag 6 juli aanstaande. Maar doe dat snel want het aantal plaatsen is beperkt.

Vragen over je
innovatieprojecten?

Wij helpen u


Nooit meer iets missen over MIT?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 14/06/2017 

- Categorieën: Subsidies, MIT-regeling