Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Subsidiekansen voor wooncorporaties

FLOW-steun voor projectleiders, leeradviseurs en omscholing

De Nederlandse wooncorporatie-branche kent veel uitdagingen en veranderingen. Deze worden ondersteund door FLOW (Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties). Corporaties en hun medewerkers kunnen een beroep doen op verschillende regelingen. We staan stil bij drie nieuwe subsidieregelingen die FLOW deze maand bekend heeft gemaakt.


1. Subsidie Projectleider

De subsidie Projectleider is bedoeld voor corporaties die een 'regionale projectleider' aanstellen. Dit is een projectleider die zich het komende jaar inzet voor corporaties die regionaal gaan samenwerken op het gebied van duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit. Verder geldt hierbij:

  • De subsidie bedraagt maximaal 25.000 euro per projectleider (in het tijdvak juli 2017 tot juli 2018).
  • De projectleider moet gaan werken voor een nieuw regionaal samenwerkingsverband, dat moet bestaan uit minstens drie corporaties.
  • Aanvragen van deze subsidie kan tot uiterlijk 1 oktober 2017.

2. Subsidie Leeradviseur

De subsidie Leeradviseur is bedoeld voor het aanstellen van een 'leeradviseur', die corporaties een jaar lang gaat ondersteunen bij hun scholings- en arbeidsmarktbeleid. De adviseur kan een externe kracht zijn, maar ook een interne medewerker die onder de cao Woningcorporaties valt. Verder geldt hierbij:

  • De aanvraag moet worden ingediend door een regionaal samenwerkingsverband van corporaties.
  • De subsidie bedraagt 20.000 euro per leeradviseur per regio. Voor adviseurs die werken in meerdere regio's kan de subsidie worden verhoogd.
  • Aanvragen is mogelijk sinds 4 juli 2017.

3. Subsidie Omscholing

De subsidie Omscholing is bestemd voor corporatiemedewerkers die zich willen omscholen om een andere functie te kunnen uitoefenen. De scholing mag zijn gericht op een nieuwe functie binnen óf buiten de corporatie waar zij nu werkzaam zijn. Verder geldt hierbij:

  • De subsidie vergoedt de opleidingskosten tot maximaal 1.000 euro per persoon, en wordt verstrekt in de vorm van een opleidingsvoucher.
  • De medewerker moet in loondienst zijn bij een corporatie die valt onder cao Woondiensten, en heeft maximaal mbo denk- en werkniveau.
  • Aanvragen van deze subsidie kan zolang het budget reikt ('wie het eerst komt, het eerst maalt').

Wat kan PNO voor u doen?

Bent u actief als woningbouwvereniging en wilt u meer weten over FLOW-subsidies? Neem dan contact met ons op. Ons expert-team vertelt u graag meer over de voorwaarden en kan u begeleiden bij het aanvragen van deze subsidies. Uiteraard kan PNO u ook ondersteunen bij aanvraagtrajecten gericht op andere (woninggerelateerde) subsidieregelingen.

Vragen over
FLOW?

Vraag het ons


Nooit meer iets missen over FLOW?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 12/07/2017 

- Categorieën: Woningcorporaties