Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Subsidies voor aanleg van gratis wifi-hotspots

WiFi4EU stelt 120 miljoen euro beschikbaar

Gratis wifi: wie wil dat nou niet? Vanuit Brussel start binnenkort een Europese aanvraagronde. Daarbij kan subsidie worden aangevraagd voor het realiseren van een openbare wifi-hotspot voor gratis internet. Het programma krijgt de naam WiFi4EU en een budget van 120 miljoen euro.


WiFi4EU sluit aan op de wens van de Europese Commissie om in het jaar 2020 in alle Europese dorpen en steden gratis wifi-toegang aan te bieden in de buurt van de belangrijkste centra van het openbaar leven. De subsidieregeling is nog in voorbereiding. Hieronder geven we alvast een eerste beschrijving van de belangrijkste voorwaarden.


Subsidie waarvoor?

De subsidie is bedoeld voor de aanleg van een openbare wifi-hotspot, dus een toegangspunt waar een internetverbinding gratis wordt aangeboden aan het publiek. De subsidie vergoedt 100% van de kosten voor de apparatuur en de aanleg van de wifi-hotspot. De hotspot moet minstens 3 jaar actief blijven. De aanvrager betaalt zelf de kosten van het internetabonnement en het onderhoud van de hotspot.


Wie kan de subsidie aanvragen?

Alléén gemeenten en andere plaatselijke overheden kunnen de subsidie aanvragen. Bovendien moet de wifi zijn bestemd voor een drukbezochte openbare plaats. Dat kan een openbaar gebouw zijn (zoals een gemeentehuis, bibliotheek of ziekenhuis), of een andere openbare ruimte (zoals parken, pleinen, bij treinstations, enzovoort).

Een andere belangrijke voorwaarde: de wifi-hotspot moet worden aangelegd op een plek waar nog geen vergelijkbare internetverbinding beschikbaar zijn (van de overheid of een bedrijf).


Aanvraagronde begint waarschijnlijk tegen jaarwisseling

De eerste aanvraagronde van WiFi4EU zal binnenkort starten, waarschijnlijk eind 2017 of begin 2018. De aanvragen worden behandeld volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Wel zullen de subsidies op een eerlijke manier worden verdeeld over de EU-landen en de regio’s.


PNO helpt u graag

Bent u een plaatselijke overheid en heeft u belangstelling voor het WiFi4EU-initiatief? Meld dit dan bij PNO, dan zullen wij u snel informeren zodra de subsidieronde start. Snelheid is hier beslist geboden, want de belangstelling voor deze subsidie zal groot zijn!

Meer weten
over WiFi4EU?

Wij helpen u

Artikelen in de Subsidieflits van 9 november 2017:

WBSO ICT
Horizon 2020
WiFi4EU
Innovatie
Project Databio
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 09/11/2017 

- Categorieën: Subsidies, PNO, Overheden