Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

Uw personeel duurzaam inzetbaar? Houd ESF in de gaten

Nieuwe subsidieronde na de zomer bekend

Bent u of gaat u bezig met een onderzoek naar de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers? Bezig met leeftijdsbewust personeelsbeleid? Houd dan het Europees Sociaal Fonds (ESF) in de gaten. Het ESF stelt dit jaar voor de vierde keer geld beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid. Na de zomer maakt de uitvoerder van de regeling, Agentschap SZW, bekend wanneer u weer een aanvraag kunt doen voor deze subsidie. U kunt nu al beginnen met het voorbereiden van uw project.


Vierde openstelling van ESF Duurzame inzetbaarheid

ESF Duurzame inzetbaarheid is een van de subsidies van het ESF in de periode 2014 – 2020. Wij verwachten dat deze vierde openstelling in grote lijnen overeen zal komen met de eerdere openstellingen. De subsidie is bedoeld voor onderzoek en acties die werkenden gemotiveerd, gezond en productief houden tot aan hun pensionering. Dat kan bijvoorbeeld door een bedrijfs- of organisatiescan uit te voeren. Of door periodiek onderzoek te doen naar duurzame inzetbaarheid van werknemers.


Voorwaarden voor subsidie duurzame inzetbaarheid

De regeling staat ook deze keer weer open voor bedrijven en instellingen, met een focus op het mkb. Maar ook grotere organisaties in de (non-)profitsector kunnen er gebruik van maken. U kunt subsidie aanvragen voor kleinschalige projecten die gezond, competent, gemotiveerd en productief werken bevorderen, van indiensttreding tot pensionering. Het moet gaan om adviesprojecten:

  • ofwel het verkrijgen van advies met implementatieplan
  • ofwel het begeleiden van de implementatie van een advies.

Daarbij was het de vorige jaren zo dat de advieskosten van de externe adviseur subsidiabel waren. De subsidie zelf kan oplopen tot 10.000 euro. Wij verwachten dat dat ook dit jaar weer het geval zal zijn.


Meer duidelijkheid na de zomer

Over het algemeen publiceert het Agentschap SZW de regeling en bijbehorende aanvraagperiode na de zomer. Wij houden u hiervan uiteraard op de hoogte. Ons advies: start nu alvast met de voorbereidingen van uw projectaanvraag. Dan hoeft u straks alleen nog maar een aanvraag te doen. Bent u niet zeker of uw project in aanmerking komt voor financiering? Leg uw project dan gratis aan ons voor! U krijgt dan een terugkoppeling of uw project voldoet aan de voorwaarden uit de regeling. Wij denken graag met u mee.

Vragen over
ESF?

Vraag het ons


Nooit meer iets missen over ESF?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 12/07/2017 

- Categorieën: Subsidies, ESF