Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
#


Op het gebied van subsidies, innovatie en
financieringen zijn er vrijwel dagelijks
nieuwe interessante ontwikkelingen.
PNO volgt deze ontwikkelingen
op de voet en houdt u op de
hoogte.

World Circular Economy Forum 2017 groot succes

PNO presenteert eindresultaten NEW_InnoNet project

Vorige week vond in Helsinki het allereerste World Circular Economy Forum plaats. Deze conferentie richtte zich op het bijeenbrengen van onderzoekers, CEO’s, politici, NGO’s en bedrijven op het gebied van circulaire economie. PNO heeft, als coördinator van het NEW_InnoNet project, een tweedelig side event georganiseerd waarin de eindresultaten van het project zijn gepresenteerd.


Eindresultaat: Strategische Onderzoeks- en Innovatieagenda

Sinds 2014 hebben de partners van het NEW_InnoNet consortium gewerkt aan het creëren van een platform voor stakeholders uit de sectoren automotive, electronica en plastic. Daarnaast hebben zij technologieën op het gebied van circulaire economie onderzocht en geïmplementeerd. Met een (nog steeds) groeiende hoeveelheid stakeholders heeft het project bottlenecks geïdentificeerd, roadmaps voor de sectoren opgeleverd, en innovatieve use cases gebundeld. Op 6 juni organiseerde NEW_InnoNet een matchmaking event om organisaties bij elkaar te brengen en innovatieve projectideeën uit te werken. Op 7 juni presenteerde PNO de resultaten van NEW_InnoNet en overhandigde deze aan de Europese Commissie in de vorm van een Strategische Onderzoeks- en Innovatieagenda. Beleidsmakers en vertegenwoordigers uit de recyclingindustrie hebben de agenda met enthousiasme ontvangen.


RE’INNOVATE: samenwerking noodzakelijk voor transitie naar circulaire economie

Nu het einde van het NEW_InnoNet project in zicht is, is PNO blij om te zien dat de aandacht voor circulaire economie de laatste jaren sterk gestegen is. Helaas wordt het concept in de praktijk nog niet altijd toegepast. Om succesvol te zijn is het essentieel om geïdentificeerde use cases te kunnen opschalen, te experimenteren in grotere en closer-to-market demonstraties en om best practices te dissemineren. Samenwerking blijft een essentieel aspect in de transitie naar een circulaire economie. PNO heeft daarom de intentie om de netwerkactiviteiten van NEW_InnoNet voort te zetten in RE’INNOVATE. RE’INNOVATE zal fungeren als een network of networks waarin stakeholders bijeengebracht worden om innovatie en samenwerking op het gebied van circulaire economie te faciliteren.


Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie over NEW_InnoNet of RE’INNOVATE kunt u contact opnemen met Tjerk Wardenaar.

Vragen over
NEW_InnoNet?

Wij helpen u


Nooit meer iets missen over circular economy?


Meld u aan voor de Subsidieflits.
Gebruik van dit artikel of delen hieruit is toegestaan, mits daarbij PNO Consultants als bron wordt vermeld.


Gepubliceerd op: 14/06/2017 

- Categorieën: PNO, Evenementen