Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Chemie
"De chemische procesindustrie
vervult een centrale rol in talloze
innovatieprojecten en bij
investeringen investeringen met
een duurzaam karakter.

Een mooie uitgangspositie voor
partijen die op zoek zijn naar
aanvullendefinanciering voor hun
innovatieambities."

Chemie

De chemische procesindustrie vervult nationaal en internationaal een centrale rol in innovatieprojecten en bij investeringen met een duurzaam karakter. De goed georganiseerde sector is betrokken geweest bij de vormgeving van het Europese subsidieprogramma Horizon 2020. Dit heeft geresulteerd in specifieke programmaonderdelen voor onder andere duurzame procestechnologie, polymeren, nieuwe chemicaliën en biobased economy. Een mooie uitgangspositie voor partijen die op zoek zijn naar (aanvullende) financiering voor hun innovatieambities.

Wilt u meer weten?

Onze chemiespecialisten

Subsidie-, investerings- en innovatievraagstukken in uw sector kunnen naar onze mening alleen goed worden opgepakt door mensen met relevante kennis en ervaring. De hoogste tijd voor u om kennis te maken met ons chemieteam!

Drs. Jop Sistermanns heeft Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Gespecialiseerd in innovaties en investeringen in de procesindustrie en de Energie Investeringsaftrek. Veel ervaring met het ontwikkelen van projecten in relatie tot Europese en nationale regelingen, zoals EFRO, regionale investeringsregelingen en Horizon 2020.
Drs. Arjen van Kampen heeft zich na zijn studie Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht gespecialiseerd in duurzame innovatie op het gebied van energie en materialen. Hij heeft veel ervaring met internationale projecten en is voor PNO betrokken bij Europese project-participaties op het gebied van duurzame chemie BIOCHEM, R4R en SPLASH. Arjen heeft eerder gewerkt als milieuadviseur en een werkstage gedaan bij de klimaat-onderhandelingsunit van de EC in Brussel.
Dr. Ir. Marcel Koenigs heeft Scheikundige Technologie gestudeerd en is gepromoveerd in Organische Polymeerchemie, beide aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft gewerkt aan de ontwikkeling van biomedische materialen en is gespecialiseerd in materiaalkunde, organische en polymeerchemie. Door zijn certificering in duurzame technologische ontwikkeling is hij ook bekend met de meer maatschappelijke kant van chemie en techniek. Hij richt zich bij PNO vooral op innovaties in de chemie en duurzaamheidstoepassingen.

Drs. Lucas Linnebank heeft biologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden en heeft daarna bij RVO gewerkt voor meerdere programma’s op het gebied van innovatie, milieu en klimaat. Als een ervaren adviseur heeft hij een ruime ervaring in subsidies en fiscale stimuleringsmaatregelen. Lucas is een specialist in de thema’s biobased economy en bioplastics.


Mr Ron Weerdmeester heeft Europees recht aan de RU Groningen en Technology and Business Development aan de Boston University gestudeerd. Met een ruime ervaring in Europese RD&I-trajecten heeft Ron bij PNO vanuit Nederland, Brussel en Italy honderden organisaties – van startups tot zeer grote partijen - begeleid op uiteenlopende gebieden. Ron zit in de directie van PNO in Italië en is Managing Director bij PNO Innovation in Brussel. Vanuit Brussel levert hij innovatiediensten aan sectororganisaties, industrie en academia binnen onder meer de chemie en biotech.

Connecting Ambitions

Wilt u meer weten?

THEMA'S

  • Procestechnologie (ISPT)
  • Polymeren
  • Chemische innovaties
  • Biobased Economy