Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Bio-energie
"Energie en energievoorziening betrouwbaar
duurzaam en goedkoper maken. Dit zijn de
uitdagingen waarvoor de topsector Energie
zich ziet gesteld.

Reden waarom innovatie de agenda bepaalt
van alle onderliggende energiethema’s.
Of het nu gaat om smart grids, gas,
energiegebruik in de gebouwde
omgeving of hernieuwbare energievormen."

Biomassa: Energiebron of grondstof?

Biomassa is al jaren de grootste bron voor duurzame energie in Nederland. Bio-energie is elektriciteit, warmte of gas die gewonnen wordt uit onder andere hout, GFT-afval, rioolslib en mest. Biomassa kan namelijk worden verbrand, omgezet in biogas of als basis dienen voor de productie van biobrandstoffen als biodiesel en bio-ethanol. Duurzame energie uit biomassa vormt dan ook een belangrijke pijler in het “Energieakkoord voor duurzame groei” dat recent onder leiding van de SER ondertekend is.

Wilt u meer weten?

Maar biomassa is meer dan alleen energie. Dit komt tot uitdrukking in de Biobased Economy (BBE). Dit gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof. Naast energie zijn dit toepassingen van biomassa als chemische grondstof, als bioplastic of als ingrediënt voor cosmetica en medicijnen. Nederland heeft alles in huis om van de Biobased Economy een succes te maken. We hebben veel kennis van de landbouw, vooraanstaande chemische bedrijven en veel innovatie in de afval- en energiesector.


PNO brengt expertises samen

PNO voelt zich thuis in deze markt en mag vooraanstaande bedrijven uit deze sectoren tot haar klanten rekenen. Wij hebben dan ook de expertises op het gebied van energie, chemie en afval in eigen huis en brengen deze samen. Sparren met een specialist? Samen met u zetten we ons in om deze innovatieve, veelbelovende en toekomstgerichte economie tot een succes te maken.