Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Water
"Energie en energievoorziening betrouwbaar
duurzaam en goedkoper maken. Dit zijn de
uitdagingen waarvoor de topsector Energie
zich ziet gesteld.

Reden waarom innovatie de agenda bepaalt
van alle onderliggende energiethema’s.
Of het nu gaat om smart grids, gas,
energiegebruik in de gebouwde
omgeving of hernieuwbare energievormen."

'Volop (innovatie)kansen voor Nederlandse watersector'

Nederland staat op watergebied aan de wereldtop. Dit betekent dat Nederlandse bedrijven met hun technologieën op dit moment wereldwijd bijdragen aan de aanpak van watervraagstukken. Door demografische, maatschappelijke en klimatologische ontwikkelingen veranderen watervraagstukken alleen continu. Om bij te kunnen blijven dragen zijn daarom slimme wateroplossingen en innovaties nodig. 

Wilt u meer weten?

Subsidie voor waterinnovatie en watermanagement

Overheden op regionaal, nationaal en Europees niveau onderkennen het belang van de watersector en goed watermanagement. Vanuit Nederland en Europa worden daarom verschillende financiële middelen ingezet om waterinnovaties te stimuleren en realiseren. Voor Nederlandse waterorganisaties liggen er (subsidie)kansen op het gebied van:

Thema Subsidieregeling
Onderzoek en ontwikkeling Horizon 2020: Groot Europees innovatieprogramma. Water speelt een belangrijke rol in veel maatschappelijke Europese thema's zoals voedselveiligheid of de weg naar een circulaire economie. 
Demonstratie (pilot) LIFE: Europese subsidie voor grote milieu- en klimaatprojecten.

DEI (Demonstratie Energie Innovatie): Nederlandse subsidie voor de ontwikkeling, demonstratie van energieinnovaties of -processen. 
Samenwerking Interreg: Europese subsidie voor samenwerkingsprojecten gericht op (eco)innovatie, milieu, duurzame energie en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen en materialen.

EFRO (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling): Samenwerkingsprojecten in de triple helix op het gebied van innovatie en koolstofarme economie die de regio versterken.
Internationalisering  DHI: subsidie voor Nederlandse (mkb) bedrijven die willen gaan exporteren naar en investeren in specifiek aangewezen opkomende markten, transitiefaciliteit- en ontwikkelingslanden.
  DRIVE: subsidie voor projecten die zich richten op het verbeteren van het ondernemingsklimaatin een bepaald land waardoor het lokaal ondernemerschap groeit.
  Water Internationaal: opvolger van 'Partners voor Water'. Hier wordt na 5 november 2015 meer over bekend. 


Waterinnovatie staat centraal

Zelfstandig een waterproject tot een succes brengen is een lastige zaak. Daarom begeleidt PNO al jarenlang (en succesvol) subsidie-, innovatie- en investeringstrajecten in de watersector. Wij zetten hierbij onze expertise en uitgebreid netwerk in. Door uw behoefte en innovatie centraal te stellen, richten wij ons op volledige ontzorging. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op wat voor u het belangrijkst is: uw (water)innovatie.