Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Zonne-energie
"Energie en energievoorziening betrouwbaar
duurzaam en goedkoper maken. Dit zijn de
uitdagingen waarvoor de topsector Energie
zich ziet gesteld.

Reden waarom innovatie de agenda bepaalt
van alle onderliggende energiethema’s.
Of het nu gaat om smart grids, gas,
energiegebruik in de gebouwde
omgeving of hernieuwbare energievormen."

Zonne-energie zit in de lift

Recent begint zonne-energie bij particulieren door te breken. Door structurele prijsdaling van zonnepanelen is zonnestroom voor burgers een aantrekkelijke optie om zelf duurzame energie op te wekken. Ook bedrijven en burgers die samenwerken in coöperaties wekken in toenemende mate zelf hun energie op door te investeren in PV-systemen. In de gebouwde omgeving worden ook steeds vaker zonneboilers in gezet voor de productie van zonnewarmte die ingezet wordt voor gebouwverwarming en tapwaterverwarming.

Wilt u meer weten?

Slimme combinaties van stimuleringsmaatregelen

Ondanks dat de Nederlandse regering niet groots inzet op zonne-energie is er een breed palet aan stimuleringsmaatregelen beschikbaar voor de stimulering van zonne-energie. Zo zijn er fiscale maatregelen via de energiebelasting (salderen) en vennootschapsbelasting (EIA, MIA-VAMIL, KIA) en subsidies (SDE) die slim ingezet kunnen worden. PNO weet de weg in het woud aan details en regelgeving op gebied van zonne-energie.


Zonne-energie heeft potentie

Zelden is de kostprijs van een energietechnologie zo snel gedaald als bij zonne-energie. Er is een enorme potentie voor groei. Daarbij spelen innovatieve Nederlandse ontwikkelaars van machines voor de productie van PV-modules een belangrijke rol. Daarnaast zijn er tal van innovaties door PNO begeleid op het gebied van gebouwintegratie van zonnepanelen (BIPV). Recentelijk zien we ook een enorme groei in de toepassing van zonnepanelen als gevolg van stimuleringsprogramma’s van de overheid.

PNO gelooft in de potentie van zonne-energie en kent de dynamiek van de huidige groeimarkt. PNO zet haar jarenlange ervaring en expertise op gebied van zonne-energie in om innovatie- en investeringsprojecten mogelijk te maken. Ontwikkelt u innovatieve zonne-energietechnologie of overweegt u te investeren in zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.