Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Universiteiten en kennisinstellingen
"Onderwijs en onderzoek laten zich
steeds minder beperken door grenzen.
Dat is maar goed ook. Want
internationalisering en samenwerking
in en vanuit deze sector is een absolute
noodzaak om een fundamentele
bijdrage te kunnen blijven leveren aan
de kenniseconomie - en
daarmee de concurrentiekracht van
Nederland en Europa."

Universiteiten en kennisinstellingen

Onderwijs en onderzoek laten zich steeds minder beperken door grenzen. Dat is ook nodig. Want om de fundamentele bijdrage van onderwijs en onderzoek aan de kenniseconomie te waarborgen (en daarmee de concurrentiekracht van Nederland en Europa te versterken) is hoge kwaliteit een vereiste. Alle krachten in Europa moeten daartoe gebundeld worden en internationalisering en samenwerking in onderwijs en onderzoek is dan ook een absolute noodzaak.

Wilt u meer weten?

Wat betekent dit voor u?

Over de grenzen heen kijken is dus een vereiste – en het is al volop aan de gang. Voor uw instelling betekent dit dat u een actieve(re) rol gaat vervullen in internationale samenwerkingsverbanden. Hierin komen kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven bijeen in een intensieve en vooral vaak creatieve samenwerking. De kracht zit in de combinatie tussen de kennisinfrastructuur van onderwijs-, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheden, ook over grenzen heen. Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor de manier waarop u onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie organiseert. De uitdaging? Vinden van de juiste beleidsprogramma’s, zoeken van samenwerkingspartners, aansluiten bij consortia en realiseren van de juiste funding.


Via PNO heeft u toegang tot internationale netwerken en financiering

PNO adviseert en begeleidt kennisinstellingen en universiteiten in heel Europa, en dat doen wij al jaren met veel succes. Het bouwen van sterke consortia, het succesvol verzorgen van publieke en private financieringsoplossingen en het bieden van gedegen projectondersteuning kan in uw sector alleen met ruime expertise en ervaring.

Wilt u meer te weten komen over hoe PNO uw internationaliseringsambities kan helpen waarmaken? Of hoe onze specialisten u kunnen ondersteunen in het vinden van de juiste publieke/private partners? Of bent u net op zoek naar een sparringpartner om over andere uitdagingen in het hoger onderwijs te hebben? Neem dan nu contact op voor het maken van een afspraak.