Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?

Bel 088 – 838 13 81

Subsidies voor uw activiteiten
Met subsidies stimuleren overheden
bedrijven en organisaties om bepaalde
activiteiten uit te voeren. Activiteiten die
aansluiten op thema’s die belangrijk zijn
voor uw regio, Nederland of Europa.

Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen
uw eigen doelen behalen. U levert bovendien
een bijdrage aan het oplossen van de
grotere uitdagingen in onze maatschappij.

Kies een subsidiecategorie

Innovatie/R&D

EU/Internationaal

Energie/Milieu

Regio

Scholing/Arbeid

Start-ups

Innovatie is noodzakelijk om te groeien als bedrijf. Maar ook om problemen op te lossen die ons allemaal raken. Zoals op het gebied van zorg, milieu, logistiek. Daarom stellen overheden subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld in de vorm van een fiscale tegemoetkoming als u een technisch nieuw product, proces of programma ontwikkelt (WBSO). Als voucher waarmee u kennis kunt inkopen bij kennisinstellingen. Of als een geldbedrag waarmee een deel van uw R&D-kosten worden gedekt.
Wie Europa zegt, zegt samenwerken! Het is een eis die bij veel Europese subsidies wordt gesteld. Een faire deal, zouden wij zeggen. Want samenwerking met partijen over de grens levert behalve subsidie nog veel meer op: kennis, netwerk, bekendheid. Van de honderden miljarden euro's die Europa tot 2020 investeert kunt u via innovatieprogramma's als Horizon 2020, een milieu- en klimaatregeling als LIFE en de speciale subsidie voor een betere infrastructuur (CEF) profiteren.
Investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen. Terugwinnen van grondstoffen uit afval. Het bedenken van een watervrij productieproces. Voorbeelden waarmee u de natuur spaart en ook nog financieel voordeel kunt behalen. Hoe? Door gebruik te maken van de vele energie- en milieusubsidies die in Nederland en Europa beschikbaar zijn.
Er zijn veel subsidieprogramma's die direct of indirect zijn gericht op het versterken van regio’s. Innovatie, infrastructuur, energieverbruik, werkgelegenheid: elke regio heeft specifieke kenmerken en behoeften. Uw subsidiestrategie hangt eveneens nauw samen met de regio waarin u actief bent. Zo kunt u wellicht gebruik maken van een provinciale of nationale regeling, een EU-programma of een combinatie hiervan.
Een gezonde economie kan niet bestaan zonder een goed functionerende arbeidsmarkt. Toch sneuvelen in lastige tijden de geplande doelstellingen op het vlak van personeelsbeleid vaak als eerste. Met als argument de grote moeite die het kost om financiering te vinden voor projecten op het vlak van scholing en arbeid. Bedrijven en publieke organisaties kunnen voor dit probleem gelukkig terugvallen op een aantal interessante subsidies.
Innovatie komt niet meer alleen van grote multinationals. Een nieuwe app, met de potentie om een hele markt te ontwrichten, kan bij wijze van spreken op een zolderkamer worden ontwikkeld. Maar voor het zover is moet er wel veel gebeuren. De ontwikkelcurve van start-ups is dan ook steil. Geld, kennis, klanten, faciliteiten: overal is behoefte aan, en liefst direct.

Hulp bij

Innovatie

Financieren

van groeiMet subsidies stimuleren overheden bedrijven en organisaties om bepaalde activiteiten uit te voeren. Activiteiten die aansluiten op thema’s die belangrijk zijn voor uw regio, Nederland of Europa. Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen uw eigen doelen behalen. U levert bovendien een bijdrage aan het oplossen van de grotere uitdagingen in onze maatschappij.