Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

Subsidie Demonstratie energie-innovatie (DEI)

Subsidie voor innovatie in verduurzamen energiehuishouding

De subsidie Demonstratie energie-innovatie (DEI) financiert de demonstraties van producten, processen of diensten. Werkt u aan een project dat energie bespaart, duurzame energie opwekt of het gebruik ervan stimuleert? En wilt u uw energie-innovaties laten zien om straks te kunnen exporteren? Dan komt u in aanmerking. Dit jaar stelt de overheid 40 miljoen euro beschikbaar. Wij vertellen u graag meer over uw mogelijkheden. 

Contact button


Doel van DEI-subsidie

De DEI-subsidie is bedoeld voor het demonstreren van nieuwe energie-innovaties. Demonstreren betekent:

  • U past de innovatie grootschalig in de praktijk toe bij een eindgebruiker.
  • Het gaat om nieuwe producten, apparaten, processen, diensten, systemen of technieken.
  • Deze zijn energiebesparend of gebruiken hernieuwbare energiebronnen.

Met de subsidie kunt u verder investeren in het innovatieve energieproject. En kunt u het product na afloop succesvol op de internationale markt zetten.


Wie kan DEI-subsidie aanvragen?

U kunt DEI-subsidie aanvragen als u een Nederlandse fabrikant, technisch dienstverlener of leverancier bent. Ook kunt u in een samenwerkingsverband DEI-subsidie aanvragen. U kunt subsidie krijgen voor projecten over energietechnologie die voldoen aan de volgende criteria:

  • Het moet gaat om een ‘energiedemonstratieproject’. Dat betekent dat het project het stadium van een prototype voorbij is en nu voor het eerst in de markt kan worden toegepast. Er mag nog geen grootschalige marktintroductie zijn geweest. 
  • Het project heeft de potentie om de Nederlandse economie te versterken. Denk daarbij aan omzet, werkgelegenheid en export. Dit criterium is van doorslaggevend belang.

DEI-subsidie aanvragen

Wilt u van de DEI-regeling gebruikmaken? Dan raden wij u aan om tijdig te beginnen. U heeft namelijk tijd nodig om uw project goed te positioneren. En om zo nodig een samenwerkingspartner te zoeken. Alleen de beste projecten krijgen DEI-subsidie. Wilt u meer weten over deze regeling of heeft u al een project(idee)? Wij helpen u graag uw idee, project of aanvraag verder te ontwikkelen. Neem gerust contact op met één van onze energiespecialisten.