Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?

Bel 088 – 838 13 81

EIA - Energie investeringsaftrek
Met subsidies stimuleren overheden
bedrijven en organisaties om bepaalde
activiteiten uit te voeren. Activiteiten die
aansluiten op thema’s die belangrijk zijn
voor uw regio, Nederland of Europa.

Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen
uw eigen doelen behalen. U levert bovendien
een bijdrage aan het oplossen van de
grotere uitdagingen in onze maatschappij.

Energie Investeringsaftrek (EIA) voor belastingvoordeel op energiebesparing

Investeert u in energiebesparing in uw kantoorpand? Stapt u over op energiezuinige klimaatregeling in uw kassen? En wilt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen? Lees dan snel verder. Want met de Energie Investeringsaftrek (EIA) krijgt u een aantrekkelijk fiscaal voordeel, en onze specialisten kunnen helpen de slaagkans van uw aanvraag te vergroten!

Wilt u meer weten?


Subsidievoordeel van bijna 14% met EIA

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wil de overheid bedrijven helpen met het besparen van energie en het toepassen van duurzame energie. Nu wilt u vast weten of dat ook geldt voor uw (geplande) investering. Bekijk daarvoor de Energielijst, die jaarlijks door de overheid wordt geactualiseerd. Als uw investering past binnen één van de vijf categorieën: bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies, dan bent u een grote stap dichter bij subsidievoordeel. In 2017 bedraagt het EIA-budget 166 miljoen euro. 


Energie Investeringsaftrek aanvragen

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een beschikking, waarop het EIA-investeringsbedrag staat vermeld. Van dat bedrag mag u 55% in mindering brengen op uw fiscale winst. Bij een vennootschapsbelastingtarief van 25% betekent dat een voordeel van bijna 14%!  

Met uw energie-investering bent u al op de goede weg, maar wat als u ook investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan kunt u ook gebruik maken van de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil. Als uw investering voor beide regelingen in aanmerking komt, dan moet u kiezen. Overleg dan met een van onze energiedeskundigen over de beste aanvraagstrategie.

 

Slaagkans van uw EIA-aanvraag vergroten

Ziet u EIA-kansen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met een van onze EIA-specialisten. Vanuit hun jarenlange ervaring met de Energie Investeringsaftrek hebben zij al voor talloze bedrijven de slaagkans van het subsidietraject aanzienlijk kunnen verhogen.