Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
BBE Innovatieprojecten
Met subsidies stimuleren overheden
bedrijven en organisaties om bepaalde
activiteiten uit te voeren. Activiteiten die
aansluiten op thema’s die belangrijk zijn
voor uw regio, Nederland of Europa.

Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen
uw eigen doelen behalen. U levert bovendien
een bijdrage aan het oplossen van de
grotere uitdagingen in onze maatschappij.

Topsector energieprojecten: BBEG Innovatieprojecten

Subsidie voor projecten rondom biobased economy en groen gas 

Werkt u aan innovaties op het gebied van Biobased Economy of Groen Gas? Dan kunt u misschien een subsidie aanvragen vanuit de BBEG-regeling. Deze regeling is onderdeel van de Topsector energiesubsidies.  Contact button

Wilt u meer weten?

Doel van de BBEG-regeling

De overheid wil een biobased economy in Nederland stimuleren. Fossiele grondstoffen vervangen door biomassa levert winst op voor praktisch de gehele economie. Met de regeling Biobased Economy en Groen Gas (BBEG) wil de overheid innovatieve projecten stimuleren die via onderzoek en ontwikkeling biomassa of groen gas omzetten in vermarktbare producten.

 


Voor wie is de BBEG-regeling?

U kunt subsidie krijgen als u werkt in een samenwerkingsverband waar minimaal één onderneming in zit. U mag dit samenwerkingsverband uitbreiden met andere ondernemers, onderzoeksinstituten en andere publieke of private partijen. Daarnaast moet uw project bestaan uit R&D-werk gericht op:

  • chemische katalytische conversietechnologie: ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de omzetting van biomassa naar groene materialen, chemicaliën en energiedragers via het gebruik van een chemische katalysator.
  • biotechnologische conversietechnologie: ontwikkeling van nieuwe geavanceerde technologieën voor de omzetting van biomassa naar groene materialen, chemicaliën en energiedragers via biotechnologische routes (met aandacht voor biotechnologie/genomics).

In beide gevallen geldt dat uw project een aanzienlijke CO2-reductie moet bereiken ten opzichte van de huidige fossiele routes. Ook moet de nadruk liggen op het valideren van de nieuwe technologie. 

 


BBEG-subsidie aanvragen

Wilt u BBEG-subsidie aanvragen? En heeft u hulp of advies nodig bij uw aanvraag? Onze energie-specialisten zijn uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector. Ook zijn we goed ingevoerd in relevante netwerken. Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op.