Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Wind op Zee
Met subsidies stimuleren overheden
bedrijven en organisaties om bepaalde
activiteiten uit te voeren. Activiteiten die
aansluiten op thema’s die belangrijk zijn
voor uw regio, Nederland of Europa.

Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen
uw eigen doelen behalen. U levert bovendien
een bijdrage aan het oplossen van de
grotere uitdagingen in onze maatschappij.

Topsector energieprojecten: Wind op Zee

Subsidie voor R&D-projecten in windenergie

 
Werkt u in de Topsector Energie? Bent u bezig met een project dat de kosten voor windenergie op zee omlaag moet brengen? En werkt u in een samenwerkingsverband? Dan kunt u misschien een subsidie aanvragen vanuit het programma Wind op Zee. Dit programma valt onder de subsidies vanuit de Topsector energie. De aanvraagronde van dit jaar is inmiddels verstreken. Jaarlijks worden korte indieningsrondes opengesteld. Wij helpen u graag om u goed en tijdig voor te bereiden op de volgende ronde. 

Contact button

Wilt u meer weten?

Doel van Wind op Zee

Wind op zee is een veelbelovende energiebron. Een bron die veel kan bijdragen aan het halen van de doelen uit het Nationaal Energieakkoord. Via Wind op Zee stimuleert de overheid daarom innovatieve R&D-projecten die zich richten op het verlagen van de kostprijs van windenergie op zee. Projecten kunnen betrekking hebben op een ‘vroege fase’ van de productontwikkeling. Maar het mag ook gaan om ontwikkelingen en demonstraties met een kortere tijd tot de marktintroductie. 


Voor wie is Wind op Zee?

U kunt subsidie krijgen als u werkt in een samenwerkingsverband waar minimaal één bedrijf in zit. Uw project moet verder zijn gericht op een of meer van de volgende onderwerpen: 

  • ondersteuningsconstructies
  • optimalisatie van windturbines en windcentrales
  • intern elektrisch netwerk en aansluiting op het hoogspanningsnet
  • transport, installatie en logistiek
  • beheer en onderhoud
  • wind op zee en de omgeving

Er is subsidie beschikbaar voor projectvoorstellen die bestaan uit industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of een combinatie hiervan. 


Wind op Zee-subsidie aanvragen

Wilt u Wind op Zee-subsidie aanvragen? Begin dan tijdig met uw aanvraag. Onze energie-specialisten zijn uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector. Ook hebben ze goede contacten in relevante netwerken. Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op.