Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

COST: Cooperation in Science and Technology

Subsidie voor netwerkvorming EU-onderzoekers

Bent u onderzoeker bij een innovatief bedrijf of onderzoeksinstelling? Werkt u aan wetenschappelijk onderzoek? En doet u dat in een netwerk met partners uit verschillende Europese landen? Dan komt u misschien in aanmerking voor COST-subsidie (Cooperation in Science and Technology). U kunt voor uw netwerk een subsidiebedrag van gemiddeld 130.000 euro per jaar krijgen voor een periode van vier jaar. Wij helpen u graag met uw aanvraag.

Contact button

Doel van COST

De Europese Unie wil wetenschappelijke samenwerking en afstemming bevorderen. En daarmee Europees wetenschappelijk onderzoek versnellen. De COST-subsidie moet zorgen voor betere coördinatie en samenwerking. De subsidie vergoedt kosten van de afstemming, samenwerking en verspreiding van de wetenschappelijke kennis. Alle wetenschappelijke domeinen komen voor deze subsidie in aanmerking. Zo gaat COST de versnippering van het Europese wetenschappelijk onderzoek tegen. En voorkomt de EU dat Europese onderzoekers steeds weer het wiel gaan uitvinden. 

 

Voor wie is COST?

COST is bedoeld voor bedrijven en organisaties die aan wetenschappelijk onderzoek werken. Zij moeten samenwerken in een netwerk waarin minimaal zeven verschillende Europese landen meedoen. Zij kunnen maximaal vier jaar lang een subsidiebedrag krijgen van gemiddeld 130.000 euro per jaar.

 

Waarom is COST voor u interessant?

Als onderzoeksinstelling of bedrijf heeft u direct voordeel van het COST-programma. U breidt namelijk uw kennis en uw Europese netwerk uit. Technologiebedrijven maken bijvoorbeeld ook gebruik van COST om het gebruik van hun technologie op andere wetenschappelijke terreinen te bevorderen. Daarnaast heeft u met de COST-netwerken een belangrijk middel om toegang te krijgen tot Europese beleidsmakers. Hierdoor kunt u de toekomstige Europese onderzoeks- en beleidsagenda strategisch beïnvloeden. 

 

COST-subsidie aanvragen

Wilt u COST-subsidie aanvragen? Dat kan eenmaal per jaar tijdens de aanvraagronde van de European Science Foundation. Tijdens de COST-aanvraagprocedure wordt uw voorstel beoordeeld op basis van een intercollegiale toetsing (‘peer evaluation’). U hoort dus snel of u in aanmerking komt voor subsidie. Heeft u vragen? Of zoekt u hulp bij uw aanvraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.