Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

Horizon 2020: Climate action

Subsidie voor innovatie op het gebied van klimaatverandering

Bent u bezig met onderzoek en innovatie op het gebied van klimaatverandering? Werkt u aan een duurzame, efficiëntere en milieuvriendelijke omgang met grondstoffen en natuurlijke hulpstoffen? Dan kunt u misschien subsidie aanvragen binnen het Horizon 2020-subsidieprogramma Climate action, environment, resource efficiency and raw materials. Tot en met 2020 is ruim 3 miljard euro beschikbaar voor marktgerichte toepassingen van ‘eco-innovaties’. Wij helpen u graag met uw aanvraag.

Contact button

Doel van Horizon 2020 Climate action

De Europese Unie wil de Europese economie duurzamer maken. Dat is hard nodig om te zorgen dat onze natuurlijke omgeving, economie en samenleving zich kunnen aanpassen aan de klimaatverandering. De EU stimuleert daarom onderzoek en innovatie op het gebied van klimaatverandering. Dat doet ze met de Horizon 2020-subsidie Climate action, environment, resource efficiency and raw materials. De subsidie financiert organisaties die ‘eco-innovaties’ mogelijk maken door interdisciplinaire, grootschalige projecten. 

 

Voor wie is Horizon 2020 Climate action?

U kunt Horizon 2020 Climate action subsidie aanvragen als universiteit, onderzoeksinstelling, mkb, groter bedrijf en overheid. U moet dan meestal wel onderdeel zijn van een samenwerkingsverband. Mkb's kunnen aan dit programma ook deelnemen via het SME-instrument. Daarbij is samenwerking niet verplicht. De subsidie richt zich op nieuwe, marktgerichte toepassingen binnen de volgende thema’s:
  • het recyclen van afval
  • waterinnovatie
  • het verduurzamen van de aanvoer en het gebruik van grondstoffen en de economie als geheel

 

Horizon 2020 Climate action subsidie aanvragen

Werkt u aan klimaatoplossingen? Dat is niet alleen beter voor Europa. Het kan uw organisatie ook een mooi concurrentievoordeel opleveren. Wilt u Horizon 2020 Climate action-subsidie aanvragen? Onze experts in energie en milieu helpen u graag uw project tot een succes te maken. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsafspraak.