Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

Horizon 2020: LEIT Space

Subsidie voor ruimtevaartprojecten

Bent u bezig met projecten die de Europese ruimtevaart versterken? Dan kunt u misschien subsidie aanvragen binnen het Horizon 2020-subsidieprogramma Leadership in Enabling and Industrial Technologies (LEIT): Space. Tot en met 2020 is 350 miljoen euro beschikbaar voor hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. En voor grootschalige demonstraties van infrastructuur en toepassingen. Wij helpen u graag met uw aanvraag.

Contact button        


Doel van Horizon 2020 Space

De Europese Unie wil een serieuze rol (blijven) spelen op ruimtevaartgebied. De EU ondersteunt dan ook ontwikkelingen die daaraan bijdragen. Met het Horizon 2020-programma LEIT Space zoekt de EU innovaties die de Europese ruimte-industrie versterken. In zulke projecten is er vaak een nauwe samenwerking met de European Space Agency (ESA). Uiteindelijk wil Europa een aantrekkelijke partner voor internationale ruimtemissies zijn én blijven. 

 

Voor wie is Horizon 2020 Space?

U kunt Horizon 2020 Space subsidie aanvragen als universiteit, onderzoeksinstelling, mkb en groter bedrijf. U moet dan wel onderdeel zijn van een samenwerkingsverband. Mkb's kunnen ook aan dit programma deelnemen via het SME-instrument. Daarbij is samenwerking niet verplicht. Er zijn subsidies voor verschillende specifieke thema's, zoals:
  • uitrollen van applicaties in satellietnavigatie
  • stimuleren van nieuwe ideeën voor de observatie van de aarde
  • beschermen van de Europese infrastructuur in en vanuit de ruimte
  • ontwikkelen van nieuwe ruimtevaarttechnologieën

Horizon 2020 Space subsidie aanvragen?

Wilt u Horizon 2020 Space subsidie aanvragen? Onze experts in High Tech Systemen en Materialen helpen u graag uw project tot een succes te maken. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsafspraak.