Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?

Bel 088 – 838 13 81

Internationaal Excelleren
Met subsidies stimuleren overheden
bedrijven en organisaties om bepaalde
activiteiten uit te voeren. Activiteiten die
aansluiten op thema’s die belangrijk zijn
voor uw regio, Nederland of Europa.

Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen
uw eigen doelen behalen. U levert bovendien
een bijdrage aan het oplossen van de
grotere uitdagingen in onze maatschappij.

Internationaal Excelleren voor export en buitenlandse investeringen

Het programma 'Internationaal Excelleren' helpt Nederlandse ondernemingen bij het succesvol ‘internationaliseren’ op buitenlandse markten. In 2017 zijn dit alle landen met uitzondering van Nederland en zogenaamde sanctielanden. Wilt u als Nederlands mkb gaan exporteren naar of investeren in het buitenland? Dan is de subsidieregeling Internationaal Excelleren, ook wel DHI-regeling genaamd, voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies, precies wat u nodig heeft. De tweede aanvraagronde van dit jaar opent op 8 augustus en sluit op 19 september 2017.

 

Wilt u meer weten?

Voor wie is dit interessant?

DHI-subsidie is geschikt voor elk bedrijf:

  • dat behoort tot het Nederlandse mkb en minstens drie werknemers in dienst heeft;
  • met eigen exportproducten (technologie, diensten, kapitaalgoederen) of met plannen voor buitenlandse investeringen.

 

Drie instrumenten in één regeling

U kunt voor drie typen projecten subsidie aanvragen:

  • Demonstratieproject: hierbij gaat het om het demonstreren van een (door uw bedrijf aangeboden) technologie, kapitaalgoed of dienst op een buitenlandse markt. De demonstratie moet de toegevoegde waarde en toepasbaarheid aantonen voor meerdere partijen, onder lokale omstandigheden in een reële praktijksituatie (geen tentoonstelling of beurspresentatie). De subsidie vergoedt tot 50% van de projectkosten, en kan oplopen tot een maximaal subsidiebedrag van 200.000 euro.
  • Haalbaarheidsstudie: een haalbaarheidsonderzoek voor een geïnteresseerde buitenlandse klant, die overweegt te investeren in een technologie, kapitaalgoed of dienst van uw bedrijf. U voert deze studie uit voor de beoogde klant, zodat hij een investeringsbesluit kan nemen. Uw studie moet dus zijn gericht op de technische en financiële haalbaarheid. De studie moet ingaan op onder andere technische toepasbaarheid en specificaties, lokale wensen/omstandigheden, terugverdientijd en financierbaarheid. De subsidie vergoedt tot 50% van de projectkosten en kan oplopen tot een maximaal subsidiebedrag van 100.000 euro.
  • Investeringsvoorbereidingsstudie: dit is een studie naar een (door uw bedrijf) voorgenomen investering in een buitenlandse markt. Daarbij kunt u denken aan plannen voor een buitenlandse productiefaciliteit. De studie onderzoekt de technische en financiële haalbaarheid van de investering. Ook deze subsidie bestaat uit een bijdrage tot 50% aan de projectkosten en kan oplopen tot een maximaal subsidiebedrag van 100.000 euro.

 

DHI-subsidie aanvragen

U kunt DHI-subsidie op twee momenten in 2017 aanvragen. De huidige aanvraagronde is open van 27 februari tot en met 7 april. Rond augustus komt er nog een tweede aanvraagronde. Aanvragen worden beoordeeld volgens het tender-principe, waarbij de beste projecten subsidie ontvangen. Heeft u plannen om in het buitenland actief te worden? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.