Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland Fonds (SIDN)

Subsidie voor innovatieve internettechnologie

Bent u een startup met een innovatief idee? Of is uw organisatie al een stap verder en heeft u al een prototype ontwikkeld? Dan is het SIDN fonds wellicht iets voor u. Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) keert subsidies uit aan organisaties die bijdragen aan maatschappelijke verbetering van internettechnologie. Afhankelijk van het soort project is er tot 75.000 euro beschikbaar. U kunt het hele jaar door een aanvraag indienen, maar het fonds kent twee beoordelingsmomenten per jaar. Wilt u weten of uw organisatie in aanmerking komt? Wij helpen u graag. 


Contact button

Doel van SIDN fonds

Het SIDN fonds investeert in versterking van het internet, de inzet van internet op een vernieuwende manier of andere goede ideeën op het gebied van internetinnovaties of -diensten. Het fonds steunt vooral projecten met een duidelijk ‘algemeen’ belang. Denk aan het veiliger maken van het internet, of innovaties en nieuwe diensten voor bepaalde maatschappelijke doelgroepen, vooral in de zorg en het onderwijs. 

 

Voor wie is SIDN fonds?

U komt in aanmerking voor subsidie als uw project innovatief is en gericht is op internettechnologie. Als u samenwerkt met belangrijke partijen in de Nederlandse internetbranche is dat een pluspunt. Denk hierbij aan registrars, hosters en internetproviders. Het SIDN fonds investeert in drie type projecten: 

  • Pioniers zijn vernieuwende ideeën met lef gericht op de uitwerking van een goed idee naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp. U kunt maximaal 10.000 euro subsidie ontvangen. 
  • Potentials zijn projecten met een groot economisch of maatschappelijk belang. Het gaat hier om de doorontwikkeling. U heeft al een prototype of werkend concept ontwikkeld en wil dit graag verder uitwerken. U kunt hiervoor een bedrag ontvangen tussen de 10.000 en 75.000 euro.
  • Tot slot is er nog een mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor wetenschappelijk onderzoek. Hiervoor gelden afwijkende steunbedragen en aanvraagperiodes.

 

SIDN fonds aanvragen

Heeft u nog andere vragen? Of wilt u zeker zijn dat u in aanmerking komt? Wij adviseren u graag. Neem gerust contact met ons op.