Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
WBSO voor starters
Met subsidies stimuleren overheden
bedrijven en organisaties om bepaalde
activiteiten uit te voeren. Activiteiten die
aansluiten op thema’s die belangrijk zijn
voor uw regio, Nederland of Europa.

Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen
uw eigen doelen behalen. U levert bovendien
een bijdrage aan het oplossen van de
grotere uitdagingen in onze maatschappij.

Als starter doe je alles zelf. Ook de WBSO aanvragen, toch?

Als jonge ondernemer doe je zoveel mogelijk zelf. Dat hoort bij de uitdaging en je bent er al ver mee gekomen. Waarom dan ook niet zelf subsidie aanvragen? Spaart geld uit en hoeft niet moeilijk te zijn.


Start met de belangrijkste vraag: wat wordt jouw WBSO-voordeel in 2018?

Begin in ieder geval met het bekijken van de mogelijkheden: wat kan de WBSO jou opleveren? Met de WBSO-rekentool van PNO krijg je inzicht in de mogelijke WBSO-opbrengst voor jouw R&D-inspanningen in 2018.

Vraag je zelf WBSO aan? Bekijk dan deze video

WBSO-subsidievoordeel dus ook voor starters en zelfstandigen

Heb je de berekening gemaakt, en heeft die een positieve opbrengst opgeleverd? So far, so good! Je kunt dus WBSO aanvragen - een fiscale tegemoetkoming voor (loon-)kosten en uitgaven voor R&D. Voor zelfstandigen gelden wel andere regels dan voor bedrijven met een loonheffingennummer, zoals bv’s. Zo krijgen zelfstandigen die in een kalenderjaar minimaal 500 uur aan S&O-werk verrichten (Speur- en Ontwikkelingswerk, de Nederlandse term voor R&D) een vast subsidiebedrag. Het gaat in 2017 om 12.522 euro of 18.786 euro voor zelfstandige starters. Zelfstandigen krijgen deze subsidie in de vorm van een extra verhoging van de zelfstandigenaftrek. De bedragen voor 2018 worden in december 2017 bekendgemaakt.  


Een glimlach om de mond

Het aanvragen van eHerkenning, het online opsturen van je WBSO-aanvraag en het uiteindelijk (verplicht) bijhouden van je S&O-uren - dat kun je allemaal prima zelf. Maar wil je jouw innovatieproject bij de aanvraag zo omschrijven dat de beoordelaar bij subsidieverstrekker RvO een glimlach om de mond krijgt? Wil je zeker weten dat je geen onderdelen over het hoofd ziet (en je dus minder WBSO krijgt dan waar je misschien recht op hebt)? Wil je overtuigende antwoorden kunnen geven op de eventuele vragen die je naar aanleiding van jouw aanvraag krijgt? Daar komen wij om de hoek kijken! Want met meer dan 30 jaar ervaring weten wij als geen ander hoe je een optimale WBSO-aanvraag schrijft. (En o ja, al die andere zaken eromheen, die kunnen we jou natuurlijk ook uit handen nemen, als je dat wilt!)


Begin gewoon met een gratis adviesuur

Laten we starten met kennismaken. Vraag een gratis adviesuur aan, en wij laten je zien hoe wij de WBSO-opbrengst voor jou maximaliseren. Wat let je?

Gratis WBSO-adviesuur?