Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

EFRO OP Oost: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Subsidie voor innovatieve samenwerkingsprojecten

Heeft u met uw bedrijf plannen voor een innovatief samenwerkingsproject in Oost-Nederland? EFRO OP Oost heeft subsidies die uw project mogelijk kunnen ondersteunen. De focus ligt hierbij op agro & food, health, high tech systemen & materialen (HTSM), en energie- en milieutechnologie. Tussen 2014 en 2020 is 100 miljoen euro beschikbaar. Heeft u een bedrijf in Gelderland of Overijssel? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 


Contact button

Doel van EFRO OP Oost 

Het doel van EFRO OP Oost is om bedrijven in Oost-Nederland met elkaar te verbinden. In deze regio ligt het hart van health high tech-campussen en de smart industry. Hierdoor hebben projecten binnen deze sectoren ook de voorkeur. Met de EFRO-regeling kunnen partijen samenwerken aan innovaties met een forse impact voor de regio.

 

Voor wie is EFRO OP Oost? 

De subsidie is beschikbaar voor zowel grote ondernemingen als mkb’s, maar ook voor onderzoeks-, kennis- en opleidingsinstituten. U moet gevestigd zijn in Gelderland of Overijssel. Wilt u de slagingskans van uw samenwerkingsproject vergroten? Zorg dan dat verschillende sectoren of technologiedomeinen betrokken zijn bij het project. De voorkeur hebben projecten die zijn gericht op: 

  • een betere onderzoeks- en innovatie-infrastructuur (onder andere R&D-samenwerkingen)
  • het open innovatiesysteem (zoals gezamenlijke proeftuin-faciliteiten)
  • valorisatie (snellere marktintroductie van kennis en R&D-innovaties) 
  • koolstofarme economie (circulaire economie, CO₂-reductie).

 

EFRO OP Oost subsidie aanvragen

Heeft u een bedrijf in de regio Oost-Nederland? En heeft u een goed idee voor een innovatieproject  waarvoor u subsidie wilt aanvragen? Wij helpen u graag uw project en uw aanvraag tot een succes te maken. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.