Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

EFRO OP West: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Subsidie voor innovatieve samenwerkingsprojecten

Heeft u met uw bedrijf plannen voor een innovatief samenwerkingsproject in West-Nederland? EFRO OP West biedt subsidies die uw project kunnen ondersteunen. Hierbij ligt de nadruk op innovaties op het gebied van Agro&Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energie, High Tech Systemen & Materialen, Life Sciences & Health, Logistiek, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Watertechnologie. Tussen 2014 en 2020 is 190 miljoen euro beschikbaar. Heeft u een bedrijf in Noord- of Zuid-Holland, Utrecht of Flevoland? En werkt u aan een innovatie op een van deze gebieden? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 


Contact button

Doel van EFRO OP West

Het doel van EFRO OP West is om bedrijven binnen de westelijke regio van Nederland met elkaar te verbinden. Via de EFRO-regeling kunnen verschillende partijen met elkaar samenwerken aan projecten met een grote impact voor de regio. Daarbij ligt de nadruk op belangrijke innovaties voor Agro&Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energie, High Tech Systemen & Materialen, Life Sciences & Health, Logistiek, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Watertechnologie. Ook het terugbrengen van CO2-uitstoot en nieuwe ‘cross-overs’ en samenwerkingen tussen sectoren en nichemarkten zijn belangrijk.

 

Voor wie is EFRO OP West? 

De subsidie is beschikbaar voor zowel grote ondernemingen als mkb’s, maar ook voor onderzoeks-, kennis- en opleidingsinstituten. U moet gevestigd zijn in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht of Flevoland. Wilt u de slaagkans van uw samenwerkingsproject vergroten? Zorg dan dat partijen uit verschillende sectoren of technologiedomeinen betrokken zijn bij het project. De voorkeur gaat uit naar projecten die zich richten op: 

  • een betere onderzoeks- en innovatie-infrastructuur (vooral voor groepen mkb’s)
  • versterking van het open innovatiesysteem (zoals gezamenlijke proeftuin-faciliteiten)
  • bevordering van valorisatie (marktintroductie van kennis en R&D-innovaties)
  • bevordering van koolstofarme economie (CO₂-reductie).

 

EFRO OP West subsidie aanvragen

Heeft u een bedrijf in de regio West-Nederland en wilt u EFRO-subsidie aanvragen? Wij helpen u graag om uw project en uw aanvraag tot een succes te maken. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.