Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

RAAK: Regionale actie en aandacht voor kennisinnovatie

Subsidie voor kennisnetwerken met hogescholen

Wilt u samen met een hogeschool innovatieve kennis delen of nieuwe kennis ontwikkelen? Dan is de RAAK-regeling wellicht iets voor u. De regeling Regionale actie en aandacht voor kennisinnovatie (RAAK) financiert kennis- en innovatienetwerken met subsidies die kunnen oplopen tot 700.000 euro. Wij helpen u graag verder.


Contact button

Doel van RAAK

De RAAK-subsidies zijn bedoeld voor samenwerkingsprojecten met hogescholen. Deze samenwerking moet zijn gericht op een betere kennisuitwisseling tussen partijen met 'innovatievragen' (bedrijven en overheden) en partijen die deze vragen kunnen beantwoorden (hogescholen). De regeling wordt uitgevoerd door het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA. De focus van RAAK ligt op de ontwikkeling van praktijkgericht onderzoek en het delen van kennis via sterke netwerken en samenwerkingsverbanden.

 

Voor wie is RAAK? 

Het aanvragen van een RAAK-subsidie kan alléén als hogeschool. Partijen die met een hogeschool samenwerken aan een RAAK-project kunnen echter ook voor subsidie in aanmerking komen. Er zijn drie soorten RAAK-regelingen: 
  • RAAK-mkb subsidieert samenwerkingsprojecten tussen hogescholen en groepen mkb’s. 
  • RAAK-PRO richt zich op het versterken van het praktijkgericht onderzoek aan hogescholen, in samenwerking met partijen uit de beroepspraktijk en andere kennisinstellingen. 
  • RAAK-publiek financiert samenwerkingsprojecten tussen hogescholen en publieke instellingen. 

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij PNO kunnen we u helpen met onder andere: 

We kijken daarbij vooral naar zaken als: is er een solide probleemstelling vanuit de beroepspraktijk? Is er een waterdicht samenwerkingsverband? Hoe creëren we een onderzoeksplan van hoge kwaliteit? Het SIA legt vooral op dit laatste aspect steeds meer nadruk.

 

RAAK-subsidie aanvragen

Wilt u zelf subsidie aanvragen binnen een van de RAAK-regelingen? Het budget voor RAAK wordt jaarlijks vastgesteld. Per samenwerkingsproject is een subsidie mogelijk tot maximaal 700.000 euro. Wij helpen u graag om uw project en aanvraag tot een succes te maken. Neem gerust contact met ons op.