Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81
Stagefonds zorg
Met subsidies stimuleren overheden
bedrijven en organisaties om bepaalde
activiteiten uit te voeren. Activiteiten die
aansluiten op thema’s die belangrijk zijn
voor uw regio, Nederland of Europa.

Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen
uw eigen doelen behalen. U levert bovendien
een bijdrage aan het oplossen van de
grotere uitdagingen in onze maatschappij.

Stagefonds Zorg: subsidie voor stagiaires in de zorg

Via het Stagefonds Zorg kunnen zorginstellingen met MBO of HBO stageplaatsen (achteraf) een financiële bijdrage krijgen voor de kosten van die stagebegeleiding. In totaal is jaarlijks 112 miljoen euro beschikbaar.

Wilt u meer weten?

Subsidie tussen 1.500 en 4.800 euro per FTE

Zorginstellingen met stageplaatsen voor leerlingen die een verpleegkundige, verzorgende of sociaalagogische opleiding volgen komen in aanmerking voor de subsidie uit het Stagefonds. Ook zorginstellingen met stages  voor de opleiding tot doktersassistent, apothekersassistent of tandartsassistent komen in aanmerking. De lijst met in aanmerking komende opleidingen wordt elk jaar vastgesteld. De hoogte van de subsidie bedroeg voor het schooljaar 2015-2016 tussen de 1.504,93 en 4.800,00 euro per FTE.

Het ministerie nodigt zorginstellingen rechtstreeks uit om deze subsidie aan te vragen

Direct na afloop van het schooljaar ontvangen bijna 5.000 instellingen waarvan het Ministerie denkt dat ze aanspraak kunnen maken op de subsidie, een uitnodiging tot het indienen van een subsidieaanvraag. Deze individuele uitnodiging bevat een voorstel voor de hoogte van de subsidie gebaseerd op het aantal stagiaires voor uw organisatie. Deze informatie krijgt het Ministerie van de onderwijsinstellingen. Het voorstel is vervat in een 'vooringevuld' aanvraagformulier dat de aanvragende instelling vervolgens alleen nog maar hoeft te ondertekenen.

Goede controle en vastlegging noodzakelijk

Op het eerste gezicht lijkt het akkoord gaan met het voorstel van het ministerie de beste keus. Toch is dit niet altijd het geval. Het voorstel van het ministerie kan namelijk afwijken van de werkelijke situatie, in welk geval te veel of juist te weinig subsidie zou kunnen worden aangevraagd. In beide gevallen kan dit leiden tot problemen, omdat de aanvrager altijd zelf verantwoordelijk is voor de aanvraag - ongeacht het voorinvullen door het ministerie. Een controle op de in te dienen aanvraag is daarom altijd aan te bevelen. Het gaat hierbij overigens om meer dan alleen het controleren op het aantal opgevoerde stagiaires. Er moet ook rekening worden gehouden met voortijdige uitstroom en de exacte start- en einddata van stagiaires. Dit zijn gegevens waarover het ministerie doorgaans niet beschikt. Deze extra controlepunten tonen ook aan dat een goede administratie en vastlegging voor de eventuele bewijslast belangrijk is.

Second opinion

Reden genoeg dus om onze Scholing- en Arbeidexperts te vragen om het voorstel van het ministerie samen met u te beoordelen. Ook als u geen voorstel hebt ontvangen maar denkt dat uw instelling wel in aanmerking komt voor het Stagefonds kijken zij graag even met u mee. Zo hoeft u geen subsidiekansen te missen. Neem dan ook vandaag nog contact op met een van onze experts.