Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

Van de WBSO gaat meer dan 30% naar bedrijven in de technieksector. Zit u daarbij?

Civiele techniek, elektrotechniek en mechanische techniek: drie typische ‘maaksectoren’ waarin bovengemiddeld wordt geïnnoveerd. Of gespeurd en ontwikkeld, zoals dat in WBSO-subsidietermen heet. Bent u zo’n bedrijf? Dan is de kans dus groot dat u voor deze R&D-subsidie in aanmerking komt. Check het snel met ons gratis adviesuur.


Contact button


Hoe zit dat met die subsidie voor techniekbedrijven?

Met de WBSO wil de overheid innovatie stimuleren. De subsidie werkt als een afdrachtvermindering, ofwel korting, op de loonbelasting. De korting geldt voor:

  • loonkosten voor eigen werknemers in het project (dus de onderzoeksuren die u en uw mensen maken in uw onderzoeksprojecten)
  • overige niet-loonkosten en uitgaven van het project (specifieke kosten en uitgaven zoals testkosten en proefproducties en misschien een machine om nieuwe producten te kunnen produceren en testen).

Bereken uw voordeel met onze WBSO rekentool.


Tips en vragen over de WBSO

Heeft u vragen over de WBSO? In deze korte video's worden alvast twee veelgestelde vragen beantwoord.


 

WBSO 2018

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de WBSO? Bekijk hier het laatste nieuws.

Wilt u zeker weten dat u optimaal van de WBSO profiteert? Dan schakelt u gewoon een van onze ervaren techniek-subsidie-experts in. Zij vormen de schakel tussen u en de beoordelaars van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U zult ervaren dat zij onmisbaar zijn op uw route naar WBSO-subsidiesucces!