Direct contact?
Bel 088 – 838 13 81

Sommige verschijnselen neem je niet voor lief. Daar is dus de WBSO voor.

Soms wordt u bij het productieproces geconfronteerd met een onverklaarbaar verschijnsel. Bijvoorbeeld een verschil in brandwerendheid van brandwerende deuren, terwijl alle variabelen tijdens het productieproces gelijk zijn. Of een onverklaarbare geur die bij het openen uit de verpakking van een voedingsproduct komt. Om zulke verschijnselen te verklaren is onderzoek nodig. En WBSO! Komt uw onderzoek in aanmerking voor de WBSO? Check het snel met ons gratis adviesuur.


Contact button


Hoe zit dat met die subsidie voor TWO?

In technisch wetenschappelijk onderzoek kunnen veel uren gaan zitten. Een kostbaar onderdeel van het totale ontwikkelproces van uw product. Des te beter dus dat de WBSO – de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk – ook van toepassing is op Technisch Wetenschappelijk Onderzoek (TWO). Deze subsidie werkt als een afdrachtvermindering, ofwel korting, op de loonbelasting. De korting geldt voor:

  • loonkosten voor eigen werknemers in het project (dus de onderzoeksuren die u en uw mensen maken in uw onderzoeksprojecten)
  • overige niet-loonkosten en uitgaven van het project (specifieke kosten en uitgaven zoals testkosten en proefproducties en misschien een machine om nieuwe producten te kunnen produceren en testen).

Bereken uw voordeel met onze WBSO rekentool.


Tips en vragen over de WBSO

Heeft u vragen over de WBSO? In deze korte video's worden alvast twee veelgestelde vragen beantwoord.


 

WBSO 2018

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de WBSO? Bekijk hier het laatste nieuws.


Raadpleeg WBSO-experts

Vindt u dit echter lastig of wilt u zeker weten dat u optimaal van de WBSO profiteert? Dan schakelt u gewoon een van onze ervaren WBSO-experts op het gebied van technisch onderzoek in. Zij vormen de schakel tussen u en de beoordelaars van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U zult ervaren dat zij onmisbaar zijn op uw route naar WBSO-subsidiesucces!