Direct contact? Bel 088 - 838 13 81

WBSO Schuiven met uren
Met subsidies stimuleren overheden
bedrijven en organisaties om bepaalde
activiteiten uit te voeren. Activiteiten die
aansluiten op thema’s die belangrijk zijn
voor uw regio, Nederland of Europa.

Met de juiste subsidie kunt u dus niet alleen
uw eigen doelen behalen. U levert bovendien
een bijdrage aan het oplossen van de
grotere uitdagingen in onze maatschappij.

WBSO Mededeling doen en schuiven met uren

De WBSO is een fiscale stimuleringsmaatregel, waarmee u de loonkosten die betrekking hebben op innovatieprojecten kunt verlagen. Als uw WBSO-aanvraag is goedgekeurd, heeft u hiervoor een S&O-verklaring ontvangen. Daarop staat het aantal uren en de kosten- en uitgaven dat u verwacht te gaan maken. Na afloop van het kalenderjaar moet u uiterlijk op 31 maart melden hoeveel uren en, indien van toepassing, kosten en uitgaven u daadwerkelijk heeft gemaakt. Dit heet ‘mededeling doen’.

Wilt u meer weten?

De regels met betrekking tot ‘de mededeling doen’ zijn met ingang van het aanvraagjaar 2016 veranderd. Het was altijd al toegestaan om binnen een aanvraagperiode tussen de toegekende projecten te schuiven met beschikte uren, kosten en uitgaven. Daar is nu bijgekomen dat uren, kosten en uitgaven mogen worden gemeld in een eerdere periode binnen hetzelfde kalenderjaar dan wanneer ze zijn gerealiseerd. Het betreffende project moet in die eerdere periode wel beschikt zijn. Hoe dit werkt, en hoe u bijvoorbeeld bij uitloop van uw project kunt 'schuiven met uren', laten wij u in deze animatie zien.
Heeft u vragen over dit onderwerp

Wij realiseren ons dat dit onderwerp, zeker als u meerdere WBSO-projecten heeft lopen, vragen bij u oproept. Onze WBSO-experts helpen u graag met dit lastige onderwerp. Daarvoor beschikken zij onder andere over een rekentool die de optimale mededeling voor u berekent. Schroom niet om ons om hulp te vragen: een foutieve mededeling doen aan de subsidieverstrekker kan nare gevolgen hebben.

Vraag advies over mededeling doen.